Podpisana pogodba za celovito obnovo in preureditev Prešernove domačije v sodoben muzejski kompleks

Ministrstvo za kulturo, 7. junij ― Ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko je z izvajalcem Kovinar - gradnje ST, d. o. o. podpisala pogodbo o obnovi in preureditvi Prešernove domačije v Vrbi v sodoben muzejski kompleks. Ministrstvo za kulturo je vsa sredstva za celovito obnovo v vrednosti okoli 2,9 milijona evrov zagotovilo iz evropskih sredstev in proračuna ministrstva. Celotna prenova bo končana do začetka leta 2026.

Državni sekretar Čelik Vidmar odprl razstavo Azija sredi Ljubljane: Življenje Skuškove zbirke

Ministrstvo za kulturo, 4. junij ― Državni sekretar Matevž Čelik Vidmar je v Slovenskem etnografskem muzeju odprl razstavo Azija sredi Ljubljane: Življenje Skuškove zbirke. Na razstavi je predstavljena bogata zbirka azijskih umetnin, ki jih je pred dobrimi sto leti mornariški oficir Ivan Skušek ml. prinesel ob vrnitvi v Ljubljano iz vojnega ujetništva na Kitajskem.

Trajno urejamo prostore – Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije in Arhiv Republike Slovenije

Ministrstvo za kulturo, 4. junij ― Arhiv Repubike Slovenije (arhiv) se bo jeseni iz Gruberjeve palače preselil v prostore na Poljanski cesti 40. V Gruberjevo palačo pa se bodo preselili uprava Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije (ZVKDS), Služba za kulturno dediščino, Služba za razvoj in Center za preventivno arheologijo.

Razpisne priložnosti (maj 2024)

Asociacija, 30. maj ― Vsak mesec zberemo nekaj razpisnih priložnosti s področja kulture za samozaposlene v kulturi ter druge delavce in delavke na tem področju. Na spodnjem seznamu si lahko ogledate vrsto domačih in tujih priložnosti za razvoj na posamičnih področjih kulture. Domači razpisi Kinoatelje je objavil razpis za prijavo kratkih filmov sekcije Prvi Poleti festivala Poklon viziji. K … Preberi več o Razpisne priložnosti (maj 2024)

Asociacija sprašuje, evropski kandidati odgovarjajo!

Asociacija, 30. maj ― V društvu Asociacija smo v pripravi na volitve v Evropski parlament 9. 6. 2024 vsem kandidatnim listam, ki kandidirajo za mesta med evropskimi poslanci poslali seznam vprašanj o nekaterih ključnih področjih Evropske kulturne politike. Vse kandidate smo prosili, da na vprašanja strnjeno odgovorijo in jim za odgovore dali dober teden časa. Do objave članka smo … Preberi več o Asociacija sprašuje, evropski kandidati odgovarjajo!

Mednarodna poletna šola ZELENI DREGLJAJ

Motovila, 28. maj ― ALUO in Filozofska fakulteta UL v začetku julija v Ljubljani organizirata brezplačno poletno šolo, ki bo na inovativen način prepletla teorijo in prakso na področju zelenega vedenja. Rok za prijave: 7. junij. The post Mednarodna poletna šola ZELENI DREGLJAJ appeared first on Motovila.

Jurij Krpan predlagan za predsednika nove sestave Nacionalnega sveta za kulturo

Asociacija, 27. maj ― Vlada RS je v državni zbor poslala predlog naslednje sestave Nacionalnega sveta za kulturo in predlog za njenega naslednjega predsednika. Za to prestižno funkcijo je predlagan dolgoletni aktivni član našega društva in trenutno član Upravnega odbora društva Jurij Krpan. Poleg njega bodo nov NSK sestavljali Uroš Korenčan, Franci Krevh, Tanja Petrič, Martin Srebotnjak, Majda Širca … Preberi več o Jurij Krpan predlagan za predsednika nove sestave Nacionalnega sveta za kulturo
še novic